Pasta de rosii cu busuioc si ceapa

de adasev12 in Sosuri, 19 Mar 2011 | 7370 vizualizari

 

aveam niste rosii in frigider cam trecute...si noral...nu ma induram sa le arunc....asa ca am facut o pasta de rosii ...se poate folosi atat ca baz apt mancaruri cat si asa, ca atare, ca e f buna la gust...

 

INGREDIENTE

  • cam 500 g rosii
  • 1/2 ceapa alba
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 crengute de busuioc verde
  • sare, piper, oregano
  • 1 l-ita zahar
  • suc de lamaie, cam 2-3 lg
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii cu busuioc si ceapa:

rosiile se toaca cubulete mici, ceapa se taie solzisori....

intr-o cratita se incing cam 50 ml ulei de masline extraverin si se caleste ceapa putin

apoi se adauga rosiile si se calesc impreuna vreo 15 min,

se adauga apoi busuiocul taiat marunt, oregano, sare , piper si putin zahar, suc de lamaie si o cana de apa...

se lasa sa fiarba pana scade apa aproape de tot...

am lasat sa se raceasca si apoi am dat totul prin robot sa se faca o apsta fina....

am pus intr-un borcanel la frigider....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii cu busuioc si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

adasev12 1

24.03.2011, 09:41

ruxy, te cred iubita.... eu am cumparat aici mereu rosii , si asta iarna...sunt bunicele....si sunt de toate soiurile, de la cele cat unghia, pana la cele mari cat pumnul sau cele verzi ( care aici se consuma f mult, si sotului ii plac ....).....cred ca acasa e mai greu cu rosiile iarna....in schimb cele de gradina...jos palaria....( eu vb de cele de la mama de acasa sau de la soacra-mea...ca altele de gradina nu am gustat...)......oricum sunt f. hranitoare in orice combinatie se folosesc...iar in salate....mmmmmmmmmmm!!!!.....

kukibella 1

24.03.2011, 09:47

adry88 1

13.05.2011, 21:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos mexican rosu